A A+ A++

Magda Ratajczak i Mateusz Spurtacz z serwisu MYTUJEMY, Patryk Nowak, szef kuchni w restauracji Liberte 33, Radosław Bogucki z Kahawy i krytyk kulinarny Juliusz Podolski. Cały ten zespół testował w rogale razem z nami – pracownikami poznańskiej “Wyborczej”.

We wtorek 5 listopada – niespełna tydzień przed Świętem Niepodległości, podczas którego poznaniacy zajadają się rogalami świętomarcińskimi – w naszej redakcji wspólnie spróbowaliśmy rogali z 15 cukierni.

Testowaliśmy tylko, które mają certyfikaty, bo tylko takie uznawane są za “prawdziwe”. Ostatecznie wybraliśmy rogala, który smakował nam najbardziej. Ale wskazaliśmy też tego, który nas najbardziej zawiódł. Był też rogal, który wzbudził największe emocje – jeden juror przyznał mu zaledwie 4 pkt. na 20 możliwych, ale od dwóch innych ten sam wypiek dostał aż 16 punktów, czyli całkiem dobre oceny.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMłodzieżowa Rada Gminy w Oleśnie spotkała się w nowym składzie. Pierwsza sesja
Następny artykułBudimex wybuduje nową komendę Policji w Ostródzie