Magda Ratajczak i Mateusz Spurtacz z serwisu MYTUJEMY, Patryk Nowak, szef kuchni w restauracji Liberte 33, Radosław Bogucki z Kahawy i krytyk kulinarny Juliusz Podolski. Cały ten zespół testował w rogale razem z nami – pracownikami poznańskiej “Wyborczej”.
We wtorek 5 listopada – niespełna tydzień przed Świętem Niepodległości, podczas którego poznaniacy zajadają się rogalami świętomarcińskimi – w naszej redakcji wspólnie spróbowaliśmy rogali z 15 cukierni.
Testowaliśmy tylko, które mają certyfikaty, bo tylko takie uznawane są za “prawdziwe”. Ostatecznie wybraliśmy rogala, który smakował nam najbardziej. Ale wskazaliśmy też tego, który nas najbardziej zawiódł. Był też rogal, który wzbudził największe emocje – jeden juror przyznał mu zaledwie 4 pkt. na 20 możliwych, ale od dwóch innych ten sam wypiek dostał aż 16 punktów, czyli całkiem dobre oceny.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS