A A+ A++

W tej restauracji na Poznańskiej odkryjecie, na ile turecki kebap różni się od naturalizowanego nad Wisłą kebaba.

Opinie publikowane w naszym serwisie wyrażają poglądy osób piszących i nie muszą odzwierciedlać stanowiska redakcji

Gdzieś na bezdrożach netu wpadłem na archiwalną wypowiedź Françoise Sagan, autorki słynnej powieści “Witaj, smutku”, jednego z największych objawień francuskiej literatury lat 50. XX wieku. Dwudziestoletnia wtedy Saganka żali się przed kamerą, że bycie pisarką to strasznie męczące zajęcie. Wolałaby chodzić na tańce i dobrze jeść, niż ślęczeć nad maszynopisami książek.

Natychmiast poczułem jeszcze większą sympatię do tej autorki. I w pełni podzielam jej stanowisko. Los kulinarnego felietonisty też byłby całkiem znośny, gdyby ograniczał się do samej konsumpcji.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułGrodkowianin Tadeusz Staruch Patronem Akademii Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy Politechnice Opolskiej
Następny artykułЗдатна вразити Москву: Україна наближається до створення потужної балістичної ракети