Magda Gessler odwiedziła niedawno lokal „Schab w panierce” w Borysławicach (położony przy trasie Kalisz-Błaszki), przeprowadzając w nim spektakularną metamorfozę w ramach programu „Kuchenne Rewolucje”. Choć od emisji odcinka dzieli nas jeszcze kilka tygodni, to już teraz możemy zajrzeć do odmienionego lokalu i sprawdzić, jak smakuje nowa karta dań.
Ze „Schaba w panierce” powstał „Zajazd Polskie Drogi”, co doskonale oddaje charakter miejsca położonego przy ruchliwej drodze krajowej nr 12. Wnętrze lokalu przeszło prawdziwą rewolucję. Dominują ciepłe, przytulne kolory, a na ścianach i stołach królują jesienne akcenty – maki, dynie i goździki.
W menu znajdziemy nadal dania z wieprzowiny, które były wizytówką poprzedniej karty, jednak teraz przygotowywane są według przepisów i wskazówek Magdy Gessler. Właściciele zdradzili, że wkrótce dołączy do nich również kultowe danie stworzone przez słynną restauratorkę – kurczak.
Aby sprawdzić, jak smakują nowe dania, zamówiliśmy kotleta z kurczaka i garnek chłopski. Oba dania okazały się smaczne i sycące. Czas oczekiwania na posiłek był krótki, a ceny wydają się być adekwatne do jakości.
Zmiany w lokalu wciąż trwają. Właściciele inwestują w nowe wyposażenie kuchni, aby móc poszerzyć ofertę o kolejne dania z kurczaka, w tym pieczonego kurczaka w całości. Poszukują również dodatkowego pracownika do kuchni.
Choć jeszcze nie wszystkie plany Magdy Gessler zostały zrealizowane, to już teraz widać, że „Zajazd Polskie Drogi” ma szansę stać się popularnym miejscem na kulinarnej mapie regionu.
Aby zobaczyć efekty pracy Magdy Gessler i dowiedzieć się więcej o kulinarnych rewolucjach w Borysławicach, warto śledzić program „Kuchenne Rewolucje” w TVN lub odwiedzić lokal.
Foty faktykaliskie.info
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS