A A+ A++

Kilkadziesiąt osób, które były gośćmi w restauracji Rzeszuff zostało zarażonych salmonellą. Bakterię wykryto w jajach użytych do przygotowania potraw.

Śledztwo, które prowadziła rzeszowska Prokuratura Rejonowa, było prowadzone pod kątem nieumyślnego sprowadzenia niebezpieczeństwa dla życia lub zdrowia wielu osób. Przypomnijmy: na przełomie maja i czerwca ub.r. w restauracji Rzeszuff doszło do zatrucia salmonellą.

U klientów, którzy w czasie weekendu odwiedzili restaurację, która specjalizuje się w śniadaniach, brunchach i lunchach, i jedli tam kanapki z jajkami po benedyktyńsku, w ciągu kolejnych dni zaczęły pojawiać się objawy chorobowe.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykuł4 sygnały, że masz szczury w mieszkaniu. Ślady łap to nie wszytko, a konsekwencje mogą być poważne
Następny artykułPsychotest: Wybierz dynię i sprawdź, jakie sprawiasz pierwsze wrażenie