W Sosnowcu przy ul. Kościelnej 22 otworzył się “Minato Sushi and Ramen Bar”. Rolkę zwijają tam nawet w 30 sekund.
Michał przez wiele lat pracował jako sushi master w katowickiej restauracji. Tam nabył doświadczenia i przekonał się, jak bardzo lubi pracę w gastronomii. Razem z narzeczoną Anią postanowił otworzyć restaurację w swoim rodzinnym Sosnowcu. Goście „Minato” będą mogli usiąść przy barze i obserwować go przy pracy dzięki idei live cooking.
– Pracując w Katowicach miałem wokół siebie 17 miejsc przy barze. Z każdej strony ktoś mnie zagadywał. Było głośno, gwarnie – taki klimat w restauracjach lubię. Pamiętam radość początkującego, kiedy chwaliłem się szefowi, w jakim czasie udało mi się zrobić rolkę sushi. Teraz w zasadzie mogę z kimś rozmawiać i je składać. Składniki mam już na swój sposób wyważone i dopasowane, więc po latach potrafię skręcać rolki nawet w 30 sekund. Zawsze dbam jednak, żeby wyglądały estetycznie. W końcu jemy też oczami – mówi.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS