A A+ A++

Wielkimi krokami zbliża się Tłusty Czwartek. Obchodzić go będziemy dokładnie 20 lutego 2020 roku. To ulubione święto łasuchów, podczas którego można do bólu zajadać się słodkościami. Najbardziej popularne są tradycyjne pączki. W jaki sposób wybrać ten najlepszy? Jak mieć pewność, że pączek jest dobry?

Jak informuje gazeta.pl według statystyk w dniu Tłustego Czwartku, każdy zjada przynajmniej trzy pączki. Jak wybrać tego najlepszego? Po czym poznać że pączek jest dobrze wypieczony?

Dobrze przygotowany pączek powinien pachnieć ciastem drożdżowym i tłuszczem. Nie powinien pachnieć starym olejem – to może nam zaszkodzić. Pączek nie powinien być zbyt mocno wypieczony. Spalony pączek to gwarancja rakotwórczych węglowodorów aromatycznych. Brzegi pączka powinny mieć jasną obwódkę. To jest jasny znak, że pączek będzie puszysty i dobrze wypieczony. Pączki powinny być nadziewane przed smażeniem – dlatego na powierzchni pączka nie powinno być żadnych dziurek.

Czytaj także:  Które znaki zodiaku nie powinny brać ślubu?

Jeżeli kupiłeś czerstwego pączka, lub zostały Ci z Tłustego Czwartku, można je w prosty sposób odświeżyć. Wystarczy podgrzać je w mikrofalówce i będą jak świeże z piekarni!

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułHartowali stal i organizm
Następny artykułTrefl nie dotrzymał kroku Anwilowi