A A+ A++
Гроші втечуть крізь пальці, наче пісок: що категорично не можна брати до рук цього дня
ожовкло листя на горобині – до ранніх осені та зими. Фото: pinterest

5 вересня віряни вшановують святого пророка Захарії, батька Івана Предтечі. Він є однією з важливих фігур у християнській та юдейській традиціях. Він згадується в Новому Завіті, зокрема в Євангелії від Луки, як праведний священик, обраний Богом для особливої місії.

Захарія був священиком з роду Аарона, а його дружина, Єлисавета, також походила з цього священичого роду. Вони обоє були праведними перед Богом, бездоганно виконували всі Господні заповіді та постанови. Однак, вони були бездітними, і Єлисавета була вже старою, коли ангел Господній явився Захарії під час його служіння у храмі.

Одного дня, коли Захарія виконував своє священиче служіння в храмі, йому явився ангел Гавриїл, який сповістив, що його дружина Єлисавета народить сина, якого вони мають назвати Іваном. Захарія був здивований і засумнівався в цьому, тому що вони були вже старими. За це невір’я ангел сказав, що Захарія залишиться німим аж до виконання цієї обітниці. Єлисавета дійсно завагітніла, і через дев’ять місяців у них народився син. Коли Захарія написав на табличці, що його ім’я буде Іван, він одразу ж отримав здатність говорити. Захарія прославив Бога і виголосив пророцтво, яке пізніше стало відомим як “Пісня Захарії” або “Бенедиктус”.

Після народження Івана Захарія виголосив пророцтво, в якому говорив про спасіння, яке Бог приготував для свого народу через Ісуса Христа, а також про місію Івана, який стане Предтечею, тобто тим, хто готує шлях для Месії. Пророцтво Захарії містить багато посилань на Старий Завіт і є важливим для розуміння ролі Івана Предтечі в історії спасіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віри, Надії, Любові та їх матері Софії 2024: що мають знати жінки та чоловіки про цей день

Після народження Івана про життя Захарії більше не згадується в Новому Завіті. Згідно з переданнями, Захарія та Єлисавета продовжували жити праведним життям, але незабаром після народження Ісуса Христоса Ірод Великий наказав убити всіх немовлят у Віфлеємі, щоб знищити можливого Месію. За переказами, Захарія був убитий за те, що відмовився розкрити місце перебування своєї сім’ї та Івана.

Прикмети

Багато горобини – до дощової осені.

Домашня худоба за ясного дня почала ховатися у хлів – чекайте на негоду.

Пожовкло листя на горобині – до ранніх осені та зими.

Що не можна робити, а що варто

Щоб гроші не втікали крізь пальці, наче пісок, не можна брати до рук будь-які крупи чи сипучі матеріали.

Також заборонялося сваритися і лихословити, адже такі сварки затягнуться надовго.

Ті, хто не могли зачати дитину, обов’язково молилися цього дня. Наші предки вірили, що щира молитва точно допоможе. Також існувала традиція паритися в пазні, щоб вигнати з організму будь-які хвороби.

У перший місяць осені є кілька важливих – Різдво Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного та Животворящого Хреста. Також у вересні вшановуємо святу мученицю Софію та її дочок: Віру, Надію і Любов, святого апостола і євангеліста Івана Богослова.

Збережіть перелік свят на увесь вересень, щоб був під рукою. Публікуємо церковний календар на вересень за новим календарем.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKolejny zdolny koleś, który umie w fotoszopa
Następny artykułJak uzyskać wypłatę z ubezpieczenia – sprawa Pam Hupp