Czy mieszkańcy Pogorzeli moją ogromną słabość do sera smażonego? Na miejscu nie zabrakło wydarzeń artystycznych, organizowanych przez Ośrodek kultury w Pogorzeli. W związku z zapleczem kulinarnym imprezy, związanym z potrawami kuchni indyjskiej oraz serem smażonym, organizatorzy zaplanowali warsztaty (z dźwiękami muzycznej kapeli w tle), pogadanki wykłady, wystawy, konkursy oraz prezentacje na temat festiwali kulinarnych na świecie. Z publicznością ,,na pogaduchach” spotkali się przedstawiciele UAM w Poznaniu, Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, a także Muzeum Okręgowego w Lesznie. Prelegenci podzielili się doświadczeniami, anegdotami i ciekawostkami. Przy ogromnej patelni ze smażonym serem głos zabrał także kuchmistrz Witold Stodolny
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS