A A+ A++

Naukowcy odkryli dwa kluczowe składniki, które są kluczem do skutecznej diety. To efekt najnowszego badania, w którym zastosowano elastyczne programy dietetyczne.

— Elastyczność i personalizacja są kluczem do tworzenia programów, które prowadzą do sukcesu w odchudzaniu i utrzymaniu wagi — mówi prof. żywienia Manabu T. Nakamura.

22 osoby ukończyły zindywidualizowany program poprawy diety (iDip) i przeszły ponad dwuletnie sesje edukacji dietetycznej. Wszystkie uczyły się o kluczowych składnikach odżywczych, budowały umiejętności żywieniowe pod nadzorem naukowców z University of Illinois.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułBoisko w Dziewierzewie prawie gotowe; wkrótce kolejna inwestycja sportowa
Następny artykułNa Bielanach powstaje nowe osiedle [ Gospodarka ]