A A+ A++

Tłuszcze trans są produktem procesu uwodornienia olejów roślinnych, który polega na dodaniu wodoru do nienasyconych kwasów tłuszczowych. Przekształca je to w stan stały w temperaturze pokojowej, dzięki czemu tłuszcze te mają dłuższą trwałość i lepszą konsystencję. To czyni je atrakcyjnymi dla przemysłu spożywczego, ale… nie dla zdrowia konsumentów.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKs. Michał Olszewski wyjdzie z aresztu wcześniej. Podano nowe informacje
Następny artykułJest zastępstwo dla Babiarza? Pada nazwisko