A A+ A++

Wystrój, muzyka, a nawet menu w karcie nawiązuje do okresu międzywojennego. W menu znajduje się m.in. zupa waniliowa z pianą z białek, deser z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i rumem, piernik długo dojrzewający, czy śledzie pocztowe.

Kawiarnia Witkacego w Zakopanem ponownie otworzyła podwoje przed gośćmi. Czekał na nich czerwony dywan i lampiony, a wewnątrz klimat lat 20-tych ubiegłego wieku.

– Kawiarnia jest miejscem wyjątkowym, bo to jedyne miejsce w Polsce, gdzie możemy przenieść się do 20-lecia międzywojennego. Skosztować potraw z tego okresu, zagrać w brydża, pośpiewać przeboje i szlagiery z tamtych lat – opowiada Daria Bobak prowadząca kawiarnię. – Wybraliśmy z tego czasu wszystko co najlepsze, w tym także przepisy. Zupa waniliowa z pianą z białek, deser z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i rumem, piernik długo dojrzewający, czy śledzie pocztowe. To wszystko znaleźć można w naszym menu. zaznacza Daria Bobak.

W otwarciu Kawiarni udział wzięli aktorzy i dyrekcja Teatru im. Stanisława Ignacego Witkiewicza. Przyszli oni tuż po zakończeniu spektaklu inaugurującego 40. sezon artystyczny.

e/s

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOdpady bez tajemnic
Następny artykułPchli Targ na Oksywiu