Wystrój, muzyka, a nawet menu w karcie nawiązuje do okresu międzywojennego. W menu znajduje się m.in. zupa waniliowa z pianą z białek, deser z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i rumem, piernik długo dojrzewający, czy śledzie pocztowe.
– Kawiarnia jest miejscem wyjątkowym, bo to jedyne miejsce w Polsce, gdzie możemy przenieść się do 20-lecia międzywojennego. Skosztować potraw z tego okresu, zagrać w brydża, pośpiewać przeboje i szlagiery z tamtych lat – opowiada Daria Bobak prowadząca kawiarnię. – Wybraliśmy z tego czasu wszystko co najlepsze, w tym także przepisy. Zupa waniliowa z pianą z białek, deser z jadalnych kasztanów z bitą śmietaną i rumem, piernik długo dojrzewający, czy śledzie pocztowe. To wszystko znaleźć można w naszym menu. zaznacza Daria Bobak.
W otwarciu Kawiarni udział wzięli aktorzy i dyrekcja Teatru im. Stanisława Ignacego Witkiewicza. Przyszli oni tuż po zakończeniu spektaklu inaugurującego 40. sezon artystyczny.
e/s
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS