A A+ A++

Tanieją sezonowe warzywa i owoce. Dziś na sokólskim rynku sporo było grzybów i jagód.

REKLAMA

Za pojemnik kurek trzeba było zapłacić 10 zł. Kilogram żółtych grzybów kosztował 45 zł. Za pudełko czarnych jagód sprzedawca prosił 20 zł.

Główka młodej kapusty staniała do 3 zł. Ziemniaki można było dziś dostać za nieco ponad 2,50 zł kupując cały worek. W detalu kosztowały 3 zł. Fasolkę szparagową oferowano po 14 zł. Borówki amerykańskie trzymały cenę, sprzedawcy chcieli za nie 20-22 zł. Najtańsze ogórki gruntowe oferowano dziś po 2 zł. Pomidory kosztowały 5 zł. Wciąż można było dostać czereśnie (12-18 zł). Spory był wybór śliwek (8-10 zł).

Bukiet słoneczników kosztował złotówkę.

Perliczki oferowano po 50 zł, a kury można było nabyć za 38 zł.

Postęp dotarł też na sokólski rynek. Na jednym ze stoisk za towar można było płacić kartami bankowymi.

(pb)

REKLAMA

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułŚladami Henryka Sienkiewicza
Następny artykułELEKTROTIM S.A.: Zawiadomienie o zmianie stanu posiadania akcji Spółki