A A+ A++

Zbliża się sezon jagodzianek. Czy jagodzianki od znanej restauratorki warte są swojej ceny?

Fot. Warszawa w Pigułce

Wypieki Magdy Gessler z cukierni Słodki-Słony do najtańszych nie należą. W tym wypadku jagodzianka kosztuje 31 zł. To jedne z najdroższych wypieków tego typu. Co ciekawe, cieszą się bardzo dużą popularnością i niełatwo je dostać, bo rozchodzą się bardzo szybko. Nam udało się wejść tuż po tym, jak zostały wyłożone więc problemu z tym nie było.

Wzięliśmy aż cztery sztuki. Trzeba przyznać, że sposób pakowania nas pozytywnie zaskoczył. Wiadomo, że najpierw „je się oczami”.

Fot. Warszawa w Pigułce

Już na pierwszy zdjęciu widać, że jagodzianka jest mocno nadziewana. Nie ma tu jakiegoś udającego jagody jagodowego żelu czy dżemu. Są to całe, bardzo dobrej jakości jagody. Jest ich dużo, na tyle dużo, że wypadają podczas jedzenia więc nietrudno się ubrudzić. W smaku nie są przesłodzone, raczej kwaśne, co ma rekompensować słodka posypka i kruszonka na górze. Ciasto delikatne i maślane, czuć, że świeże i dobrej jakości.

Czy warto? Szczerze, to chyba najlepsza jagodzianka jaką jedliśmy, niezbliżona smakiem do niczego co jest obecnie dostępne na rynku. Cena 31 zł niestety powala i przy minimalnej krajowej na jedną bułkę z jagodami trzeba pracować niemal półtorej godziny. Jagodzianka od Magdy Gessler na pewno warta jest spróbowania, jednak dla większości jako ciekawostka, a nie stała pozycja w menu.

Capital Media S.C. ul. Grzybowska 87, 00-844 Warszawa
Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułГлава Минобороны Нидерландов о членстве Украины в НАТО: “Ваше вступление в Альянс неизбежно”
Następny artykułKorea Północna grozi Korei Południowej. “Samobójcza histeria”