A A+ A++
  • Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć. 

  • Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. 

  • Dodać ziele angielskie i liście laurowe.

  • Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny). 

  • W oddzielnym garnku przygotować ryż “na gęsto”.

  • Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory. 

  • Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką. 

  • Gotować do miękkości. 

  • Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce). 

  • Doprawić świeżo mielonym pieprzem. 

  • Podawać z ryżem lub makaronem.

  • Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki. … czytaj dalej

  • Oryginalne źródło: ZOBACZ
    0
    Udostępnij na fb
    Udostępnij na twitter
    Udostępnij na WhatsApp

    Oryginalne źródło ZOBACZ

    Subskrybuj
    Powiadom o

    Dodaj kanał RSS

    Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

    Dodaj kanał RSS
    0 komentarzy
    Informacje zwrotne w treści
    Wyświetl wszystkie komentarze
    Poprzedni artykułOgromne kontrole na zakupach. Straż miejska na bazarach, w sklepach i hurtowniach
    Następny artykułOd poniedziałku gigantyczna promocja w Lidlu. Skorzystaj, zanim będzie za późno