A A+ A++

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę, marchewkę w talarki, ziemniaki w grubą kostkę, groszek odlej z zalewy. Chlebowca odlej z zalewy, poszarp w palcach, a twardsze części przekrój nożem. Pomidora pokrój w kostkę.

Rozgrzej oliwę w garnku, zeszklij na niej cebulę i czosnek, posól, a następnie dodaj marchewkę, poszarpanego chlebowca, liść laurowy, tymianek, oregano, papryki. Najpierw przysmaż wszystkie składniki mocno, trzymając na dużym ogniu ok. 5 minut, a potem dodaj bulion, zagotuj, zmniejsz ogień, przykryj i duś marchewkę z chlebowcem i przyprawami ok. 15 minut.

Po tym czasie dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i duś kolejne 15 minut, a na ostatnie 5 minut gotowania dodaj groszek, kostki pomidorów, siemię lniane i dosól do smaku.

Zdejmij z ognia, usuń z sosu liść laurowy i gałązki tymianku, a dodaj drobno pokrojoną natkę. Dodaj łyżeczkę oliwy, zamieszaj i zostaw gulasz pod przykryciem na 5 minut.

Posyp świeżo zmielonym pieprzem i podawaj z bagietką lub makaronem typu rurki.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułDla organizacji czy dla dzieci?
Następny artykułBędą dofinansowanie dla pszczelarzy