A A+ A++

W najbliższą środę rozpocznie się sezon lodowy w znanej nowohuckiej lodziarni.

Lodową Hutę otworzyło dwóch kolegów: ekonomista Tomasz Uchaniuk i informatyk Krzysztof Raszke. W pewnym momencie rzucili pracę w korporacjach i postanowili przez resztę życia utrzymywać się z robienia lodów. Zimne przysmaki robią ze świeżego mleka, śmietany, cukru i jajek.

– Po wyborze lokalizacji lodziarni, w Nowej Hucie, chcieliśmy zarówno nazwą lodziarni jak i wystrojem wnętrza nawiązać do tego miejsca i jego historii. Ściany naszej lodziarni zdobią zdjęcia Nowej Huty z lat 50-60 wykonane przez nowohuckich fotografów – pokazujące historię tej dzielnicy jak i de facto historię naszego kraju – opowiadali nam właściciele kila lat temu.

Lodziarnia będzie otwarta od poniedziałku do czwartku między 12 a 20, a od piątku do niedzieli między 10 a 20.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułOrganizatorzy BJK Cup ogłosili całemu światu ws. Świątek. Jaśniej się nie da [WIDEO]
Następny artykułWiadomości z Poznania. Co dzieje się w Poznaniu? (13-14 kwietnia)