W najbliższą środę rozpocznie się sezon lodowy w znanej nowohuckiej lodziarni.
Lodową Hutę otworzyło dwóch kolegów: ekonomista Tomasz Uchaniuk i informatyk Krzysztof Raszke. W pewnym momencie rzucili pracę w korporacjach i postanowili przez resztę życia utrzymywać się z robienia lodów. Zimne przysmaki robią ze świeżego mleka, śmietany, cukru i jajek.
– Po wyborze lokalizacji lodziarni, w Nowej Hucie, chcieliśmy zarówno nazwą lodziarni jak i wystrojem wnętrza nawiązać do tego miejsca i jego historii. Ściany naszej lodziarni zdobią zdjęcia Nowej Huty z lat 50-60 wykonane przez nowohuckich fotografów – pokazujące historię tej dzielnicy jak i de facto historię naszego kraju – opowiadali nam właściciele kila lat temu.
Lodziarnia będzie otwarta od poniedziałku do czwartku między 12 a 20, a od piątku do niedzieli między 10 a 20.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS