Filet z karmazyna, kluski koreańskie, a może dekonstrukcja kremówki lub ptyś z musem z wędzonego pstrąga? W Krakowie trwa kolejna edycja lubianego festiwalu kulinarnego Restaurant Week. Wybierać można spośród menu przeszło 50 restauracji.
Idea festiwalu jest prosta: płacisz 69,99 złotych, wybierasz jedną z restauracji, potem dzień i godzinę oraz jedno z dwóch specjalnych menu degustacyjnych. W ciągu 90-minutowej kolacji spróbujesz trzech popisowych potraw: przystawki, dania głównego oraz deseru, otrzymasz również festiwalowy koktajl.
– Tematem przewodnim festiwalu są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week – zapowiada Marcin Wawrzeń, dyrektor Festiwalu. W festiwalu udział bierze przeszło 400 knajp na mapie całej Polski. 51 z nich mieści się w Krakowie.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS