A A+ A++

Składniki marynaty wymieszać w misce. Włożyć przygotowane mięso do miski i natrzeć je marynatą. Czubkiem noża ponakłuwać wierzch mięsa z każdej strony i jeszcze raz dokładnie obtoczyć je w marynacie, obracając kilkukrotnie. Naczynie przykryć i odstawić na noc do lodówki.

Rozgrzać piekarnik do temp. 190 stopni. Przygotować butelkę po wodzie 1,5 litra. Odciąć od góry zostawiając 3/4 butelki bez szyjki. Najlepsza butelka prosta od góry do dołu, bez zwężeń. Wcisnąć mięso do butelki. Naciągnąć od góry siatkę trochę dłuższą niż mięsny wałek. Na końcu zawiązać siatkę, przekręcić butelkę do góry dnem i mięso bez problemu nam wejdzie do siatki. Powstanie ładny, długi, kawałek mięsa.

Mięso układamy w naczyniu do zapiekania, nakrywamy i pieczemy około 30 minut. Następnie obniżamy temperaturę na 180 stopni i pieczemy bez przykrycia kolejne 30 minut. Najlepiej mieć termometr ze szpikulcem, aby włożyć do mięsa i sprawdzić temp. Jeżeli ma 75 stopni, można zakończyć pieczenie, jeżeli nie, czas wydłużyć

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułCo mogą zaoferować inteligentne okna i drzwi?
Następny artykuł2 lata i 8 miesięcy więzienia dla wnuka byłego prezydenta