Dzisiaj, 26 marca (14:39)
Magda Gessler, bazując na swoim doświadczeniu, wie, jak trudno przygotować pyszne tradycyjne potrawy świąteczne, które idealnie sprawdzą się na Wielkanocnym stole. Gwiazda TVN w niedawnym wywiadzie zdradziła, czego warto się trzymać przy wyborze dań na świąteczny obiad. Zasugerowała przy tym szczególną ostrożność. Zwróciła uwagę na kłopoty z doborem mięsa. Zaskakujące słowa restauratorki.
Magda Gessler, którą większość rodaków kojarzy z programu “Kuchenne rewolucje” postanowiła zwrócić uwagę swoich fanów na jakość kupowanego mięsa. Restauratorka przy tej okazji poradziła, by każdy starał się nabywać produkty pochodzenia zwierzęcego ze sprawdzonych miejsc i – jeśli to możliwe – korzystał z pomocy osób doświadczonych w jego obróbce.
“Na Wielkanoc nie podawajmy tego, co codziennie. Czyli może jednak warto pościć, żeby później zjeść szynkę. Tylko żeby ta szynka była naprawdę szynką. Trzeba poszukać jej w najlepszym wydaniu. Może ktoś ją urządzi dla nas z najbliższej rodziny? Może gdzieś ją znajdziemy w idealnej formie?” – otwarcie zastanawiała się dla “Faktu” Magda Gessler.
Gessler zaznaczyła, że drób nie jest jedynym możliwym wyborem na święta, a biała kiełbasa może lepiej ucieszyć podniebienie wielkanocnych smakoszy świątecznych przysmaków. Poleciła również tradycyjny boczek z chrzanem.
“Powinniśmy odsunąć się trochę od drobiu. Od tego typu rzeczy. Trochę pościć. Rzeczywiście. A potem na święta wielkanocne żur na białej kiełbasie, zrobić sobie białą kiełbasę albo zamówić tam, gdzie ona jest faktycznie biała, a nie różowa z saletrą. Dobry chrzan, który jest podstawą do każdego dobrze upieczonego boczku. Cudowna sałatka jarzynowa, jajka faszerowane po polsku. Cudowne ciasta, mazurki, baby wielkanocne. Jeżeli naprawdę się tego przyłożymy od serca, to nie musi być tego dwieście. Niech będzie osiem dań, ale za to genialnych” — podsumowała w rozmowie z tabloidem.
Zobacz też:
Pierwsza Komunia w restauracji Gessler kosztuje fortunę. Cena za talerzyk wyższa niż na weselu
Magda Gessler nie owija w bawełnę. Mówi, że jej pączki jedzą “ludzie sukcesu”
Gessler znienacka zrobiła to na wizji. Zdruzgotana restauratorka nie zdołała powstrzymać emocji
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS