A A+ A++

Drożdże piekarskie nie tylko do pieczenia

Drożdżepiekarskie to pożyteczne grzyby, które od dawna wykorzystywane są w kuchni. Jednak to nie jedyne ich zastosowanie. Możemy je bowiem zastosować również jako nawóz lub środek do ochrony roślin przed szkodnikami. Dzięki drożdżom rośliny będą pięknie kwitnąć. Drożdże są bowiem bogate w wiele istotnych substancji, takich jak witaminy z grupy B, białka, aminokwasy, węglowodany, organiczne żelazo, czy też różne składniki mineralne takie jak fosfor czy potas. Poza tym drożdże to nie tylko skuteczna, ale także bezpieczna, ekologiczna alternatywa dla chemicznych środków ochrony roślin.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak mieszka się w najbiedniejszej gminie w Polsce? “Młodzi zaraz po szkole stąd uciekają”
Następny artykułIII Ogólnopolski Konkurs Smyczkowy im. Wandy i Kazimierza Wiłkomirskich – zapowiedź