A A+ A++

Znajdziemy tu zarówno bardzo ekskluzywne dania typu fine dining dedykowane dla najbardziej wymagających gości – ostrygi, homary, czy kawior, jak również owoce morza w wersji comfort food czy street food z kultowym brytyjskim Fish and Chips na czele, czy burgerem z krewetkami z chorizo, przywiezionym z Hiszpanii. W karcie ważne miejsce zajmuje też śledź – symbol Bałtyku, o którego pyta wielu zagranicznych gości. A także mule podawane na cztery różne sposoby.


Ahi Poke Tuna


Fot.: Seafood Station Restaurant & Oyster Bar

Menu Seafood Station to opowieść i wspólne odkrywanie bogactwa i różnorodności podwodnego świata. To niesamowita podróż, w którą zabierani są goście restauracji. Przemierzając Alaskę, mogą poznać smak wspaniałego King Kraba, wizyta na Karaibach to okazja do spróbowania bardzo delikatnej i niezwykłej w smaku langusty, Hawaje to zaś kultowy tatar z tuńczyka z avocado, ogórkiem i kolendrą, czyli Ahi Poke Tuna.

– Inspiracje do serwowanych przez nas dań pochodzą z naszych podróży i osobistych doświadczeń. Można więc powiedzieć, że menu Seafood Station to pamiętnik naszych wieloletnich wypraw po świecie. Przygoda z Londynem to Fish&Chips, podawane dokładnie tak, jak serwują go Brytyjczycy: z frytkami, tłuczonym groszkiem, sosem tatarskim i specjalnie sprowadzanym przez nas z Anglii octem winnym Sarson’s Malt Vinegar. Podróże do Azji dały nam inspirację do stworzenia pysznej tajskiej zupy rybnej, także uwielbianej przez naszych gości – opowiada Marta Lendzion-Kotańska.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPokolenie Z uprawia bed rotting. Czym grozi gnicie w łóżku?
Następny artykułNiemożliwe stało się możliwe. Po nowemu jeździmy pod wiaduktem w Chrzanowie