W przypadku alergii pokarmowych najlepszym sposobem jest unikanie uczulających produktów. Ale gdy testy wykażą uczulenie na dany produkt, to nie oznacza, że należy z niego zrezygnować. O tym decydują objawy.
Dorota wielbiała krewetki. Zwłaszcza te smażone w głębokim tłuszczu z czosnkiem i ostrą papryką, podawane w ceramicznym naczyniu, odpornym na wysoką temperaturę, smakowicie skwierczące. Zajadała się też zupą z ryb i owoców morza, z której wyławiało się całe krewetki. Do czasu. Na wakacjach w Hiszpanii zamówiła na kolację jak zwykle krewetki, zjadła z apetytem, ale już pod koniec wieczoru wiedziała, że nie był to dobry wybór.
Pobiegła do toalety. Pierwsza myśl – krewetki były nieświeże, ale jak się szybko okazało, nikomu innemu z towarzystwa nie zaszkodziły. Może jej się trafiła jedna trefna, pocieszała się.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS