Wiadomości z Bytomia
-
Dodano: 2024-03-11 10:30
zobacz galerię
W weekend Paweł Drzymał z Czarnych Bytom w imponującym stylu wygrał pięć walk przed czasem i awansował do finału Grand Prix Austrii w Linzu. W Pucharze Europy Juniorek w Podgoricy młode bytomskie dżudoczki zdobyły trzy medale. Kinga Chmielewska złoto, a Julia Bulanda i Daniela Badura brąz.
Sukces Pawła Drzymały: Pięć zwycięstw w Grand Prix Austrii
W kategorii 81 kg Paweł Drzymał najpierw pokonał Medicksona del Orbe z Dominikany, Węgra Attila Ungvari (15. zawodnika rankingu światowego) oraz Czecha Adam Kopeckego. W ćwierćfinale Polak był lepszy od Hiszpana Alfonso Urquiza, a w półfinale wygrał z Japończykiem Joji Togo. Wszystkie pojedynki wygrał przed czasem! Jedynej porażki doznał w finale w starciu z medalistą mistrzostwo Europy Włochem Antonio Esposito, który jest w rankingu światowym na 19. miejscu. Dzięki świetnemu startowi bytomski dżudoka zdobył 490 punktów do rankingu olimpijskiego. W rankingu światowym Drzymał zajmował dotychczas 50 miejsce i dzięki świetnemu startowi w Austrii może awansować nawet o 10 pozycji wyżej.
Bardzo dobrze wypadły także juniorki w Pucharze Europy w Podgoricy. W Czarnogórze nasze zawodniczki zdominowały kat. 57 kg. Kinga Chmielewska wywalczyła złoto, wygrywając trzy walki, a Julia Bulanda była trzecia i przegrała jedynie w półfinale ze swoją koleżanką z klubu i reprezentacji. Z kolei Daniela Badura zdobyła brąz w kat. 63 kg.
Dodaj komentarz
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Czytaj również
Serwis mojbytom.pl używa plików cookies administratora oraz osób trzecich w celu świadczenia usług oraz prowadzenia anonimowych statystyk.
Klikając “akceptuję” wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookies na Twoim urządzeniu. Ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić za pomocą ustawień przeglądarki.
Szczegółowe informacje znajdują się w naszej Polityce prywatności.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS