Brązowy medal za zajęcie trzeciego miejsca w XIII Mistrzostwach Polski Szkół Cukierniczych jedzie do Częstochowy. To zwieńczenie wielomiesięcznych przygotowań.
Mistrzostwa odbyły się w Warszawie i były częścią największych w Polsce targów branży cukierniczej Expo Sweet 2024 zorganizowanych w dniach 25-28 lutego. Tematem przewodnim szkolnej rywalizacji były “Kwiaty polskie”. Po wcześniejszych eliminacjach wzięło w niej udział kilkanaście szkół z całego kraju.
Adepci sztuki cukierniczej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie od dawna przygotowywali się do tego wydarzenia, ucząc się nowych technik i eksperymentując z różnymi smakami i składnikami. Wykonali wielopiętrowy tort z florystycznymi zdobieniami, który stał się przepustką na podium. Na sukces złożył się wysiłek zespołu, który stworzyli: uczniowie Dżesika Panasińska i Kacper Mroziński, opiekunka ze szkoły Agnieszka Szymczyk, a także przedstawiciel pracodawców wspierających szkolnictwo branżowe Marcin Sikorski.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS