A A+ A++

Brązowy medal za zajęcie trzeciego miejsca w XIII Mistrzostwach Polski Szkół Cukierniczych jedzie do Częstochowy. To zwieńczenie wielomiesięcznych przygotowań.

Mistrzostwa odbyły się w Warszawie i były częścią największych w Polsce targów branży cukierniczej Expo Sweet 2024 zorganizowanych w dniach 25-28 lutego. Tematem przewodnim szkolnej rywalizacji były “Kwiaty polskie”. Po wcześniejszych eliminacjach wzięło w niej udział kilkanaście szkół z całego kraju.

Adepci sztuki cukierniczej z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Częstochowie od dawna przygotowywali się do tego wydarzenia, ucząc się nowych technik i eksperymentując z różnymi smakami i składnikami. Wykonali wielopiętrowy tort z florystycznymi zdobieniami, który stał się przepustką na podium. Na sukces złożył się wysiłek zespołu, który stworzyli: uczniowie Dżesika Panasińska i Kacper Mroziński, opiekunka ze szkoły Agnieszka Szymczyk, a także przedstawiciel pracodawców wspierających szkolnictwo branżowe Marcin Sikorski.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJedna omal nie straciła życia. Druga odniosła obrażenia.
Następny artykułJest nowy szef PSE. To Grzegorz Onichimowski, były prezes TGE