Na ulicy Chmielnej otworzyła się pierwsza w Warszawie piekarnia sieci serwującej precle wypiekane na miejscu. Inspiracja pochodzi z Rumunii. Inauguracja została okraszona darmowym poczęstunkiem.
Kilkudziesięciometrowa kolejka ustawiła się od rana na deptaku przy ulicy Chmielnej. Wszystko to za sprawą darmowego poczęstunku i zapachu świeżo wyrobionego ciasta z nowej piekarni specjalizującej się w wypieku świeżych precli.
Pan Precel to wrocławski koncept, który zawitał do Warszawy.
Piekarnia w swoich wypiekach inspiruje się rumuńskimi covrigi. Czyli po prostu nadziewanymi preclami z Bałkanów. Jak czytamy na stronie Pana Precla, wszystkie przysmaki wyrabiane są ręcznie, według tradycyjnej receptury, bez użycia spulchniaczy, ulepszaczy czy konserwantów.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS