A A+ A++

W dużej misce mieszamy jogurt, tarte jabłko, cynamon oraz jajka. Dosypujemy mąkę, proszek, cukier i pastę waniliową. Delikatnie wszystko mieszamy tylko do połączenia się składników. Rozgrzewamy olej na patelni. Oleju ma być na około 2 cm. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączusie odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMF: Oprocentowanie obligacji oszczędnościowych w lutym na poziomie ze stycznia
Następny artykułSpotkanie z cyklu dr Karol Samsel i jego gość – Marcin Królikowski