Choć Companeros otworzyło swoje drzwi już nieco ponad rok temu, to ekipa nie spoczywa na laurach – bez przerwy doskonali receptury i bierze zdanie gości pod uwagę. Szef kuchni Bartek Sposób już planuje wyprawę do Meksyku, aby szkolić się pod okiem lokalnych kucharzy.
Meksykańskie bowle
Bowle, czyli dania serwowane w dużych michach z mnóstwem dodatków. Podstawą jest gotowany ryż (najczęściej spotykane w kuchni japońskiej), jednak tutaj dostaniemy zestawy na meksykańską modłę i oprócz ryżu znajdziemy w środku smażoną fasolę, kawałki chrupiącej tortilli, sałatkę z pomidorów pico de gallo oraz guacamole. Do tego kurczaka (również w wersji roślinnej), krewetki, wieprzowinę, wołowinę, domowej roboty chorizo czy kalafiora po pastersku. Tutaj robią to dobrze!
Śniadanie rodem z Meksyku
To propozycje weekendowe, serwowane w soboty i niedziele w godz. 10:00–13:00. W karcie przewidziano siedem propozycji, a wśród nich królują burrito z jajecznicą i nachosy w sosie paprykowym z jajkiem sadzonym, kozim serem i awokado. Do śniadania herbata lub kawa będzie za 5 zł.
Tacos w zestawach
Do niedzieli, 14 stycznia, trwa promocja na tacos. Można dowolnie miksować smaki spośród dziewięciu różnych kompozycji (oprócz birria tacos). Za zestaw sześciu tacos zapłacimy 80 zł. To idealny pretekst, aby wpaść tutaj ze znajomymi.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS