A A+ A++

Główny Inspektorat Sanitarny zamieścił na swojej stronie ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności: wycofania dwóch partii chałwy sezamowej.

GIS został poinformowany przez dystrybutora o wykryciu obecności bakterii Salmonella spp. w niżej wymienionych partiach chałwy. Spożycie produktu, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

Zdjęcie produktu Nazwa produktu Numer partii Data minimalnej trwałości
  KLC.Chałwa sezamowa wanilowo-kakaowa, 100 g 26.09/2K 25.03.2025
 chałwa KLC.Chałwa sezamowa smak waniliowy, 100 g 25.09/1K 25.03.2025

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: Elis Ali Eski, ul. Gdyńska 32, 80-209 Tuchom

Działania podjęte przez przedsiębiorcę i organy urzędowej kontroli:

Producent podjął działania zmierzające do wycofania z obrotu kwestionowanych partii produktu. Państwowa Inspekcja Sanitarna prowadzi postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

źródło: GIS

Pokaż więcej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułMorze Czerwone: Koalicja ostrzega Hutich
Następny artykułDo końca stycznia trwa konkurs fotograficzny „Województwo Łódzkie Ogrodem Polski – Zima”