A A+ A++

Dziennikarze amerykańskiej informacyjnej sieci telewizyjnej NBC News zapytali ekspertów ds. zdrowia – lekarzy, dietetyków i profesorów ds. żywienia – jak się odżywiają i czego unikają w swojej diecie.

Jaimie Davis, dietetyczka i profesor nauk o żywieniu na Uniwersytecie Teksańskim w Austin przyznała: “Moja zasada jest prosta: gdy jem obiad lub lunch, staram się, by produkty nie pochodziły z opakowania. Może to być więc pierś z kurczaka z brokułami i ryżem”.

Z kolei internistka i specjalistka ds. kulinarnych w Kaiser Permanente dr Linda Shiue przyznała, że zwraca uwagę na etykiety na produktach. “Jeśli nie wiesz, czym jest dany składnik, oznacza to, że nie potrzebujesz go w swoim organizmie” – mówi. Oto produkty, których eksperci ds. żywienia unikają w swojej diecie.

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWigilia dla osób w potrzebie
Następny artykułOtwórzmy drzwi Chrystusowi