W polskich miastach wystartowały już jarmarki bożonarodzeniowe. 1 grudnia swój stragan na warszawskim jarmarku otworzyła Magda Gessler. U gwiazdy “Kuchennych Rewolucji” można kupić przekąski, dania na słodko, na słono, ciepłe i zimne napoje. Restauracja oferuje też przysmaki do kupienia na wynos. Portal warszawa.naszemiasto.pl sprawdził, ile trzeba za nie zapłacić.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Świąteczna budka Magdy Gessler. Oto ceny potraw
Na miejscu można zjeść m.in. pajdę chleba ze smalcem za 19 zł czy rozgrzewający gulasz wieprzowy z papryką za 30 zł – podaje warszawa.naszemiasto.pl.
Budka oferuje też barszcz czerwony w cenie 17 zł, tyle samo kosztuje krokiet z mięsem w panierce. Pieróg z kapustą i grzybami został wyceniony na 10 zł. Bigos świąteczny z grzybami i mięsem, serwowany z kajzerką można kupić za 25 zł.
Fani kuchni Magdy Gessler mogą także spróbować pajd chleba z przeróżnymi dodatkami. Wśród nich: tatar w cenie 27 zł, tatar ze śledzia – 25 zł, sałatka jarzynowa – 19 zł i domowy smalec z kiszonym ogórkiem za 19 zł.
Najdroższe są dania na wynos. Warto?
Jednak to ceny potraw na wynos wzbudzają największe emocje. Jak wylicza warszawa.naszemiasto.pl za karpia w zalewie octowej (słoik 300g) czy barszcz czerwony (słoik 0,9l) trzeba zapłacić 65 zł, natomiast za kapustę z grzybami i pigwą (słoik 0,9l) trzeba wyłożyć 91 zł.
Oto ceny pozostałych dań na wynos, które podał portal:
- Bigos złoty na winie (słoik 0,9l) – 84 zł
- Flaki po warszawsku na giczach cielęcych (słoik 0,9l) – 54 zł
- Żur na prawdziwkach (słoik 0,9l) – 75 zł
- Chleb Magdy żytni na zakwasie (1 kg) – 35 zł
- Gruszki marynowane w occie jabłkowym (słoik 350ml) – 28 zł
- Kompot z suszu (słoik 0,9l) – 55 zł
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS