Jest wiele rodzajów peelingów, jednak cukrowy wyróżnia się na tle innych. Dlaczego? Przede wszystkim delikatnie złuszcza martwe komórki naskórka, pozostawiając skórę gładką i miękką. Dodatkowo ma właściwości nawilżające i odżywcze. Regularne wykonywanie peelingu poprawia ukrwienie skóry, a tym samym zapewnia jej zdrowy koloryt. Chroni także przed wrastającymi włoskami.
Jaki cukier wybrać?
Decydując się na konkretny rodzaj cukru, warto wiedzieć, że każdy z nich może przynieść inne korzyści. Dobry jest zarówno cukier biały, brązowy, jak i trzcinowy. Mają one podobne działanie mechaniczne, ale ich właściwości kosmetyczne się różnią. Od tego, jakiego cukru użyjemy, zależy efekt końcowy.
“Biały cukier działa jako łagodny środek usuwający martwe komórki naskórka, pozostawiający skórę gładką i odświeżoną, dlatego najlepiej sprawdzi się dla grubszej skóry. Z kolei cukier brązowy jest bardzo delikatny, więc jest to idealna opcja dla osób, które zmagają się z delikatną i skłonną do podrażnień skórą ciała. Dzięki temu, że łagodnie usuwa martwy naskórek, może … czytaj dalej
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS