A A+ A++

Wracamy do niedzielnej akcji Klubu HDK przy PCK Wieluń. Na krwiodawców czekała przepyszna zalewajka gaszyńska. Zupa powstała na warsztatach kulinarnych „Przy jednym stole” zorganizowanych przez fundację Made in Wieluń z udziałem KGW Gaszyn. Inicjatywa była dofinansowana z Budżetu Obywatelskiego Województwa Łódzkiego. Katarzyna Krawczyk rozmawiała na ten temat z Elżbietą Gronowską z KGW Gaszyn oraz Karolem Tomczykiem, prezesem fundacji Made in Wieluń. Dowiecie się też o wieluńskim Jarmarku Bożonarodzeniowym i akcji organizowanej w Gaszynie dla seniorów.


 
Wspomniany Jarmark Bożonarodzeniowy zostanie zorganizowany na placu Kazimierza Wielkiego w Wieluniu w niedzielę 17 grudnia w godzinach od 10:00 do 17:00. Zgłoszenia wystawców są przyjmowane do 8 grudnia.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFundacja Made in Wieluń i KGW Gaszyn zaprosili na warsztaty kulinarne. Ugotowaną zalewajką gaszyńską poczęstowali też krwiodawców
Następny artykułZaginiony szkocki klasztor odkryty przez archeologów