ZDJĘCIA
Corn dogi (rzadziej parówki w cieście) to amerykańskie danie typu fast food. Są to parówki pokryte ciastem kukurydzianym, następnie smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na drewnianym patyku.
Pierwsi w Łodzi
Takiego fast foodu jeszcze w Łodzi nie było. Niszę tę wykorzystało dwóch przyjaciół – Igor i Jakub, którzy stworzyli miejsce oryginalne i każdemu po drodze. Menu jest krótkie – znalazły się w nim zarówno klasyczne smaki, jak i kulinarne ciekawostki. Zaczynamy od wyboru doga: amerykański, z pikantnymi Cheetosami, orzechowymi lub serowymi chrupkami, w azjatyckiej panierce panko, z frytkami lub nadziewany serem. W środku może znaleźć się parówka (również wege), mozzarella, cheddar lub opcja pół na pół. Całości dopełni sos – aż dziewięć smaków do wyboru – oraz cukrowa posypka. Ceny wahają się od 13 do 18 zł.
POLECAMY
Warto w zestawie
Na nieco większy głód sugerujemy sięgnięcie po doga z dodatkami. Mogą to być wegańskie cebulowe krążki, nuggetsy mac’n’cheese lub z habanero i serem cheddar. Za całość z napojem zapłacimy wtedy 30 zł.
Corn Doggi do nocy
Corn Doggs są otwarci od wtorku do czwartku w godz. 12:00–23:00, w piątki i soboty od godz. 11:00 do ostatniego klienta, natomiast w niedziele od godz. 11:00 do 23:00. Można również składać zamówienia z dostawą przez aplikację Glovo i pyszne.pl. Po więcej informacji i nowości warto wpaść na ich profil na Facebooku.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS