A A+ A++

Składniki:

 

– 1 dynia Hokkaido

– ok. 8 łyżek oliwy dobrej jakości

– 150 g sera Gouda MSM Mońki w bloku

– 1-2 ząbki czosnku

– świeża papryczka chili

– sól i pieprz

 

Przygotowanie:

 

Dynię przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Pokroić na kawałki (razem ze skórką) ok. 1 cm. Oliwę wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy plaster dokładnie wysmarować oliwą z obydwu stron i natrzeć solą i pieprzem. Umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu umieścić cienkie plasterki papryczki chili. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 25 min. aż się przyrumieni. Posypać startym serem, następnie zapiekać jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp
Poprzedni artykułDziura na Rynku w Kościanie
Następny artykułMasz pajączki na nogach? “To może być poważny objaw”