A A+ A++
Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wyrzysku otrzymało tytuł Szkoły Mistrza Innowacji w ramach realizowanego projektu ,,POPOJUTRZE_ZAWODOWO”, współfinansowanego ze środków UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Tytuł  Szkoła Mistrzów Innowacji otrzymało 50 szkół w Polsce.  

Innowacja, którą realizowano w CKZiU w Wyrzysku dotyczyła sztuki roślinnego gotowania, słowem kuchni wegańskiej. Uczniowie nauczyli się przygotowywania potraw wegańskich, co na pewno pomoże im w znalezieniu dobrej pracy, bo kuchnia wegańska zyskuje coraz większą popularność.

Korzyści z przystąpienia szkoły do innowacji:
– warsztaty wegańskiego gotowania
– poradnik wegańskiego gotowania dla uczniów
– materiały edukacyjne dla uczniów i dla szkoły (gotowe scenariusze warsztatów z video materiałami)
– produkty spożywcze do wykorzystania podczas zajęć
– doposażenie szkoły w narzędzia do gotowania wegańskiego (np. garnki do gotowania na parze, noże kuchenne)
– warsztaty wdrożeniowe dla nauczycieli przygotowujące do samodzielnego prowadzenia zajęć
– certyfikacja i tytuł “Szkoły Mistrzów Innowacji”

Ambasadorem innowacji w szkole i współprowadzącym warsztaty była Alina Kwiatkowska. Gratulujemy
 

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułPiła: Rajd Graniczny Nordic Walking – podróż przez historię i przyrodę
Następny artykułA mógł kierować dopiero w 2027 roku