Wróciliśmy do początków – mówi Radiu Poznań właściciel Dawid Józefiak.
My się wywodzimy z food trucka. Tymi pojazdami zaczynaliśmy naszą działalność gastronomiczną siedem lat temu. Został nam jeden, trochę z sentymentu, wyjeżdżaliśmy nim dwa razy w roku. Teraz okazało się, że musi wrócić do macierzy. I mamy food trucka, karmimy z niego ludzi. Mamy też drugą przyczepę gastronomiczną, którą pożyczył nam przyjaciel. Jesteśmy stworzeni do działania. Nie było sensu poddawania się. Bo jesteśmy dla ludzi. To miejsce to było nasze serca. Po prostu cofnęliśmy się z infrastrukturą o 5 lat. Ale jak to miejsce będzie wyglądało za 5 lat, to aż strach pomyśleć.
– mówi właściciel restauracji.
Starty spowodowane przez pożar właściciel restauracji wstępnie oszacował na ponad 300 tys. zł. Jego znajomi na portalu siepomagam.pl założyli zbiórkę na odbudowę restauracji. Tylko w ciągu dwóch dni wpłacono już blisko 40 tys. zł
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS