W ostatnich tygodniach pojawiało się wiele doniesień nt. możliwego transferu Erika Exposito ze Śląska Wrocław. Dla wrocławian to ostatnia szansa na sprzedaż napastnika, ponieważ jego umowa wygasa w czerwcu przyszłego roku, a nic nie wskazuje na to, żeby doszło do jej przedłużenia.
Pod koniec czerwca Jakub Seweryn ze Sport.pl informował, że do Śląska Wrocław wpłynęły cztery oferty kupna Exposito przez zagraniczne kluby. Każda miała być na poziomie satysfakcjonującym klub, ale jednocześnie pozostawało dogadać się z samym zawodnikiem.
Erik Exposito miał trafić do klubu z ligi tureckiej. Wszystko wysypało się na ostatniej prostej
W ostatnich dniach portal Meczyki.pl przekazał, że hiszpański napastnik jest o krok od transferu do ligi tureckiej. – Oferta jednego z tamtejszych klubów została zaakceptowana – poinformował portal.
W środę okazało się, że zawodnika sprowadzić chciał stambulski Eyupspor, występujący na co dzień w drugiej lidze tureckiej. Do transferu jednak nie dojdzie. “Turcy zaczęli mieszać przy ustalonym wcześniej kontrakcie indywidualnym Exposito. Tak nakombinowali, że transfer upadł! Piłkarz na szczęście nie wyleciał jeszcze do Turcji i dziś, zamiast przechodzić testy medyczne w Eyupsporze, wraca do Wrocławia. Fatum” – poinformował Piotr Janas z “Gazety Wrocławskiej”.
Pozostaje więc pytanie, czy znajdzie się chętny na Exposito przed startem sezonu, który Śląsk rozpocznie 24 lipca meczem z Koroną Kielce. Teraz wysypały się przenosiny do Turcji, a jeszcze w zeszłym tygodniu Hiszpan miał być o krok od przenosin do Zjednoczonych Emiratów Arabskich.
Więcej takich informacji znajdziesz na Gazeta.pl
Erik Exposito trafił do Śląska Wrocław latem 2019 roku z Las Palmas. W ciągu czterech sezonów zagrał 130 meczów, zdobył 39 goli i miał 18 asyst. W sezonie 2022/2023 jego bilans: 33 mecze, 10 bramek i 6 asyst. Wcześniej reprezentował barwy trzech hiszpańskich klubów: Malagi, Rayo Cantabria oraz Cordoba CF.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS