Magda Gessler od wielu lat ma własną cukiernię w Warszawie. “Słodki Słony” mieści się w jednej z najdroższych ulic stolicy, co jak udało nam się przekonać, wpływa również na wysokość cen. Ostatnio Anna Skura pożaliła się na swoim Instagramie zakupami w cukierni słynnej restauratorki. Za opakowanie faworków zapłaciła aż 60 zł, co wprawiło ją w niemałe osłupienie. Jak z cenami pozostałych wypieków i jak wypadają w porównaniu do innych dobrych cukierni?
Ile kosztuje drożdżówka u Magdy Gessler?
Magda Gessler przyzwyczaiła nas do wysokiego standardu swoich produktów i idącymi z nimi w parze cenami. Anna Skura była oburzona ceną 60 zł za 400 gram. faworków. W innej równie znanej cukierni w Warszawie za tę samą ilość tego przysmaku należy zapłacić 50 zł. Dość mała różnica, jednak w przypadku makowca i drożdżówki ceny u Magdy Gessler są dwukrotnie większe.
Zobacz, jak Magda Gessler poradziła sobie w “Kole Plotka”:
Makowiec w cukierni słynnej restauratorki to koszt 110 zł, gdzie u konkurencji wystarczy tylko 50 zł. Podobnie jest z drożdżówką. W “Słodki Słony” musimy za nią zapłacić 15 zł, kiedy w innej, równie znanej cukierni jedynie 7 zł. Musimy przyznać, że różnice nie są małe, a jedyne co może je wytłumaczyć to różnica w jakości.
RG
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS