A A+ A++

Spis treści

  1. Wyposażenie kuchni gastronomicznej, które powinno znaleźć się w każdym lokalu
  2. Wyposażenie lokalu gastronomicznego odpowiadające za bezpieczeństwo – to warto wiedzieć!

Prowadząc restaurację, pewnie skupiasz się na kilku aspektach – jednym z nich powinno być bezpieczeństwo. Lokal gastronomiczny ma ogromną odpowiedzialność; bardzo często wystarczy jeden niewłaściwy ruch, aby stracić klientów i zapewnić sobie negatywne opinie. Właśnie dlatego tak ważne jest wyposażenie dla gastronomii. Sprawdź, jakie elementy wyposażenia, powinny znaleźć się w każdej profesjonalnej kuchni. Zadbaj o komfort pracy swoich pracowników i bezpieczeństwo gości odwiedzających Twój lokal gastronomiczny.

Wyposażenie kuchni gastronomicznej, które powinno znaleźć się w każdym lokalu

Czy wiesz, że bezpieczeństwo w kuchni zaczyna się od odpowiedniego wyposażenia? Oto kilka kluczowych elementów, które powinny znaleźć się w każdej kuchni gastronomicznej – również w Twojej:

  • Gaśnice i systemy gaśnicze – w kuchni łatwo o wybuch ognia. Zadbaj o to, by Twoi pracownicy czuli się bezpiecznie. Zainwestuj w wyposażenie gaśnicze, a następnie umieść je w widocznym, łatwo dostępnym miejscu.
  • Wyłączniki awaryjne i systemy wentylacji: – zapewnienie prawidłowego obiegu powietrza, odpowiedniego oddymiania i zapachów to podstawa bezpieczeństwa w kuchni.

To oczywiście nie wszystko. Profesjonalne wyposażenie kuchni gastronomicznej to przede wszystkim meble, elementy stalowe i AGD, a w tym:

  • Ciągi wydawnicze – to właśnie dzięki nim wydawanie posiłków i odbieranie dań przez kelnerów jest o wiele łatwiejsze i sprawniejsze. Ciągi wydawnicze pozwolą Ci usystematyzować proces dostarczania dań z kuchni do gości.
  • Meble ze stali nierdzewnej – kucharze powinni mieć odpowiednie miejsce do pracy. Meble ze stali nierdzewnej pozwolą Twoim pracownikom kuchni działać szybko i precyzyjnie bez martwienia się o ewentualne uszkodzenia mebli.

Wyposażenie lokalu gastronomicznego odpowiadające za bezpieczeństwo – to warto wiedzieć!

W Twojej restauracji powinno znaleźć się wyposażenie dla gastronomii, które zapewni bezpieczeństwo żywności. Szczególnie ważne są lodówki i zamrażarki o odpowiedniej pojemności i temperaturze. Są one odpowiedzialne za utrzymanie produktów spożywczych w odpowiednich warunkach, a dodatkowo minimalizują ryzyko rozwoju bakterii. Zaraz po urządzeniach chłodniczych na podium znajdują się termometry. Niezawodne termometry pozwalają monitorować temperaturę przechowywanych produktów i zapobiegać przypadkom zepsucia się żywności. Podczas kupowania wyposażenia lokalu gastronomicznego dodaj do swojego koszyka środki czyszczące – przydadzą się szybciej, niż myślisz.

Artykuł zewnętrzny

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułWażne zmiany dla kierowców od 1 lipca. Sprawdź!
Następny artykułŚwięto siatkówki plażowej w Białymstoku. Plaża Open gości na Dojlidach już po raz dziewiąty