Spis treści
- Wyposażenie kuchni gastronomicznej, które powinno znaleźć się w każdym lokalu
- Wyposażenie lokalu gastronomicznego odpowiadające za bezpieczeństwo – to warto wiedzieć!
Prowadząc restaurację, pewnie skupiasz się na kilku aspektach – jednym z nich powinno być bezpieczeństwo. Lokal gastronomiczny ma ogromną odpowiedzialność; bardzo często wystarczy jeden niewłaściwy ruch, aby stracić klientów i zapewnić sobie negatywne opinie. Właśnie dlatego tak ważne jest wyposażenie dla gastronomii. Sprawdź, jakie elementy wyposażenia, powinny znaleźć się w każdej profesjonalnej kuchni. Zadbaj o komfort pracy swoich pracowników i bezpieczeństwo gości odwiedzających Twój lokal gastronomiczny.
Wyposażenie kuchni gastronomicznej, które powinno znaleźć się w każdym lokalu
Czy wiesz, że bezpieczeństwo w kuchni zaczyna się od odpowiedniego wyposażenia? Oto kilka kluczowych elementów, które powinny znaleźć się w każdej kuchni gastronomicznej – również w Twojej:
- Gaśnice i systemy gaśnicze – w kuchni łatwo o wybuch ognia. Zadbaj o to, by Twoi pracownicy czuli się bezpiecznie. Zainwestuj w wyposażenie gaśnicze, a następnie umieść je w widocznym, łatwo dostępnym miejscu.
- Wyłączniki awaryjne i systemy wentylacji: – zapewnienie prawidłowego obiegu powietrza, odpowiedniego oddymiania i zapachów to podstawa bezpieczeństwa w kuchni.
To oczywiście nie wszystko. Profesjonalne wyposażenie kuchni gastronomicznej to przede wszystkim meble, elementy stalowe i AGD, a w tym:
- Ciągi wydawnicze – to właśnie dzięki nim wydawanie posiłków i odbieranie dań przez kelnerów jest o wiele łatwiejsze i sprawniejsze. Ciągi wydawnicze pozwolą Ci usystematyzować proces dostarczania dań z kuchni do gości.
- Meble ze stali nierdzewnej – kucharze powinni mieć odpowiednie miejsce do pracy. Meble ze stali nierdzewnej pozwolą Twoim pracownikom kuchni działać szybko i precyzyjnie bez martwienia się o ewentualne uszkodzenia mebli.
Wyposażenie lokalu gastronomicznego odpowiadające za bezpieczeństwo – to warto wiedzieć!
W Twojej restauracji powinno znaleźć się wyposażenie dla gastronomii, które zapewni bezpieczeństwo żywności. Szczególnie ważne są lodówki i zamrażarki o odpowiedniej pojemności i temperaturze. Są one odpowiedzialne za utrzymanie produktów spożywczych w odpowiednich warunkach, a dodatkowo minimalizują ryzyko rozwoju bakterii. Zaraz po urządzeniach chłodniczych na podium znajdują się termometry. Niezawodne termometry pozwalają monitorować temperaturę przechowywanych produktów i zapobiegać przypadkom zepsucia się żywności. Podczas kupowania wyposażenia lokalu gastronomicznego dodaj do swojego koszyka środki czyszczące – przydadzą się szybciej, niż myślisz.
Artykuł zewnętrzny
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS