Roztopione masło z bułką tartą to smaczny dodatek do młodych warzyw – ziemniaczków czy fasolki szparagowej. Niestety taka omasta jest dość kaloryczna, więc muszą z niej zrezygnować osoby będące na diecie odchudzającej. Na szczęście istnieje kilka zdrowszych alternatyw, które warto wykorzystać. Czym więc zastąpić masło z bułką tarta?
Masło z bułką tartą to nie jedyny smaczny dodatek do fasolki szparagowej. Jeśli z pewnych powodów nie możesz jeść tego typu rarytasów – chcesz zrzucić nadprogramowe kilogramy, nie tolerujesz nabiału, glutenu lub z innych powodów musisz eliminować z diety jednonienasycone kwasy tłuszczowe i węglowodany proste, mamy dobrą wiadomość. Istnieje kilka równie smacznych alternatyw, które sprawią, że smak młodych warzyw będzie dużo lepszy.
Fasolkę szparagową zwykle serwuje się na obiad, jednak sprawdzi się także jako dodatek do sałatek – w połączeniu z innymi warzywami jej smak będzie bardziej wyrazisty i zdecydowanie lepszy. Co można do niej dodać zamiast bułki tartej i masła?
Zobacz też: Ustalono kto nie może jeść bobu. Sprawdź czy jesteś na liście
Czosnek w połączeniu z pietruszką smakują doskonale. Z powodzeniem można więc okrasić nimi fasolkę szparagową czy inne warzywa. Zyskają one dużo lepszy smak i aromat, a poza tym są to produkty niezwykle zdrowe, korzystnie wpływające na odporność organizmu. Możesz wykorzystać zarówno czosnek granulowany jak i ten świeży. Dodatkowo warto też skropić fasolkę odrobiną oliwy z oliwek lub dodać jogurt naturalny.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS