Znana restauratorka już od 13 lat odmienia oblicze polskiej gastronomii. Na przestrzeni 26 sezonów “Kuchennych rewolucji” Magda Gessler wpłynęła na kształt kilkuset restauracji. Niektóre z lokali bardzo skorzystały na udziale w programie TVN, inne i tak rozpadły się bez nadzoru gwiazdy.
W 2018 r. z powodzeniem przeprowadzono rewolucję w częstochowskiej “Sjeście”, która zmieniła nazwę na “Gospodę Kwaśnica”. Gdy kilka tygodni po nagraniach Magda Gessler ponownie odwiedziła lokal, była zachwycona serwowanymi góralskimi daniami. W tle było widać, że restauracja cieszyła się zainteresowaniem gości.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Niestety, obecnie sytuacja lokalu nie jest już tak dobra. Jak donoszą redaktorzy Plotka, którzy odwiedzili “Gospodę Kwaśnicy” w ubiegły piątek, restauracja świeciła pustkami. Byli jedynymi gośćmi, co szczególnie dziwi, zważywszy na początek weekendu i sezon letni, kiedy Polacy chętniej jedzą poza domem.
Mimo to knajpa po “Kuchennych rewolucjach” wciąż broni się smakiem serwowanych potraw. Redaktorzy skosztowali oscypka z boczkiem, policzki wołowe, kotlet schabowy marynowany z ziemniakami i kapustą zasmażaną, placek po zbóju oraz karkówkę macaną z ziołami z ziemniakami w sosie chrzanowym z pieczonym jabłkiem i żurawiną.
Ceny dań wahały się między 42 a 55 zł, co w dzisiejszych czasach stałych bywalców restauracji nie może dziwić. Zdaniem Plotka jedzenie było warte swojej ceny, zwłaszcza że obsługa była miła i sprawna.
W najnowszym odcinkupodcastu “Clickbait” masakrujemy szokującego i rozseksualizowanego “Idola” od HBO, znęcamy się nad Arnoldem Schwarzeneggerem i jego Netfliksowym “FUBAR-em” i, dla równowagi, polecamy najlepsze seriale wszech czasów. Możesz nas słuchać na Spotify, w Google Podcasts, Open FM oraz aplikacji Podcasty na iPhonach i iPadach.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS