A A+ A++

Rybobranie powraca także w kulinarnej odsłonie. W niedzielę, 4 czerwca na promenadzie odbędzie się Transgraniczny Festiwal Kulinarny.

Program imprezy przedstawia się następująco:

 godz. 13.00 – rozpoczęcie konkursu kulinarnego „O Wazę Wodnika” (zapisy na https://krosnoodrzanskie.pl/9-aktualnosci/1708-konkurs-kulinarny-o-zlota-waze-wodnika)

godz. 13.30 – warsztaty kulinarne

godz. 14.30 – ocena potraw konkursowych / degustacje

godz. 16.00 – wręczenie nagród za udział w konkursie kulinarnym „O Wazę Wodnika” (mała scena)

godz. 16.00 – widowiskowe gotowanie zupy rybnej w wielkim garze

godz. 18.00 – degustacja zupy rybnej (500 porcji)

godz. 19.00 – zakończenie Transgranicznego Festiwalu Kulinarnego

Mistrzem kulinarnym prowadzącym warsztaty oraz odpowiadającym za gotowanie potrawy w wielkim garze będzie Pan Szymon Wagner.

Wydarzenie jest współfinansowane projektu „Transgraniczny Festiwal Kulinarny – Rybobranie 2023” z Funduszu Małych Projektów (FMP) w Euroregionie „Sprewa-Nysa-Bóbr” dla Programu Współpracy INTERRG V A Brandenburgia – Polska 2014-2020 w ramach Europejskiej Współpracy Terytorialnej.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFestyn „Dzień Dziecka ze służbami mundurowymi” 2 czerwca w Sokółce
Następny artykułЕкономічні новини 29 травня: Рада скасовує “спрощенку”, РФ розширює воєнні заводи