Opiekacz Camry być może nie powala wyglądem, za to kryje w sobie aż sześć funkcji, dzięki którym przygotujesz niezliczoną ilość dań. Urządzenie wyposażone jest w sześć wymiennych płytek:
· do kanapek z chleba tostowego (płytka z trójkątami do cieńszych kanapek),
· do kanapek z chleba tradycyjnego (płytka z kwadratowymi wgłębieniami na grubsze kanapki),
· do grillowania (płytka z podłużnymi rowkami),
· do gofrów (płytka w kratkę),
· do ciasteczek typu orzeszki (płytka z rowkami na kuleczki ciasta),
· do omletów (płytka z okrągłym wgłębieniem).
Każda z tych funkcji daje nieograniczone możliwości przygotowywania potraw. W końcu sposobów, na jakie można przygotować kanapki na ciepło jest całe mnóstwo, podobnie, jak dań z grilla, czy sposobów na omlety i gofry. Posiadanie jednego urządzenia, które posłuży do przygotowania tych wszystkich pyszności to ogromna oszczędność pieniędzy i miejsca. Wyobraźcie sobie, że do każdego z wyżej wymienionych dań mielibyście kupić osobny sprzęt. Wasza kuchnia zamieniłaby się w przechowalnie małego AGD.
Do tego jeszcze ta cena! Opiekacz Camry kosztuje niecałe 200 zł. Jeśli przeliczylibyśmy to na wszystkie możliwości, jakie daje, wyszłoby np., że otrzymujemy gofrownicę za mniej więcej 30 zł…
Jeśli mówimy o wielofunkcyjności urządzenia, musimy wspomnieć o jego mocy, dzięki której spełnianie tak wielu funkcji jest w ogóle możliwe. Opiekacz Camry ma moc 1200W, dzięki czemu nie tylko dobrze opieka, ale też obustronnie grilluje żywność, wypieka chrupiące gofry i ciasteczka-orzeszki. Pamiętaj, że im maszyna mocniejsza, tym szybciej wypiecze np. gofra, a im ciasto krócej będzie się piekło, tym większa szansa, że będzie wilgotne, nie wyschnie na wiór. Opiekacz posłuży wam do przygotowania dań na śniadanie, obiad, deser i kolację. Z tak wszechstronnym zastosowaniem na pewno będzie stale w użyciu!
Polecamy przepis na chrupiące i leciutkie gofry
Składniki:
· 2 szklanki mąki
· 2 szklanki mleka
· 2 jaja (białka i żółtka osobno)
· 2 łyżki cukru
· 1/3 szklanki oleju
· 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
· szczypta soli
Sposób przygotowania:
Białka ubij na sztywną pianę. Do żółtek wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać mleko, olej, cukier, sól i zmiksować na gładkie ciasto. Na końcu dodać białko i delikatnie połączyć (ręcznie!). Piecz do uzyskania złotego koloru.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS