A A+ A++

Sokólski Ośrodek Kultury, Muzeum Ziemi Sokólskiej oraz Zielska Kolonia zapraszają na warsztaty zielarsko-kulinarne z Agnieszką Prymaką, tym razem „Podagrycznik w roli głównej”.

REKLAMA

„Podagrycznik to ziółko, które większość ludzi kojarzy jako uciążliwy chwast, a on ma ogromną moc leczniczą i nie przypadkowo pojawia się jako jedna z pierwszych roślin zaraz po zimie. Przybliżę jego właściwości zdrowotne i lecznicze. Mam nadzieję, że przekonam dlaczego warto go wprowadzić do swojej diety i kuchni. Opowiem o tym, na co zwrócić uwagę żeby prawidłowo go rozpoznać. Poszalejemy kulinarnie, bo zrobimy zielone pesto z tego dzikiego warzywka. Zrobimy też sól podagrycznikową, każdy zabierze ze sobą torebkę takiej soli*. Posmakujemy naparu z tej roślinki i nastawimy ocet, który działa świetnie oczyszczająco, zwłaszcza na stawy” – komentuje Agnieszka Prymaka.

Zajęcia odbędą się w Muzeum Ziemi Sokólskiej przy ulicy Piłsudskiego 2. Spotkanie planowane jest na 12 maja (piątek) o godzinie 17. 

Zapisać można się pod numerem telefonu 690 333 590 lub za pośrednictwem maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Każdy uczestnik zabierze ze sobą torebkę soli ziołowej oraz litrowy słoik z nastawionym octem. 

Agnieszka Prymaka to zielarka, dyplomowana zielarka-fitoterapeutka, pasjonatka ziół i życia w zgodzie z naturą, autorka marki „Zielska Kolonia”. 

opr. (orj)

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułFrancuski as wygrał na Kanarach
Następny artykuł10 стильных причесок, которые подарят вам “вторую молодость”: фотопримеры