A A+ A++

Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, że sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeśli chodzi o zdrowie jelit i mózgu – mówi główna autorka badania dr Ramya Balasubramanian z University College Cork.

Jak przypomina badaczka, spożycie produktów fermentowanych na świecie rośnie, a popularność takich napojów jak kombucha i kefir stała się w ostatnich latach wręcz „wiralowa”. Jednak czy za tym trendem stoi coś więcej niż tylko moda?

czytaj dalej

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKolejne zdarzenia w Tychach do wyjaśnienia. Widziałeś coś?
Następny artykułArcheologia powiatu biłgorajskiego