A A+ A++

Przede wszystkim, jeśli już kupujecie majonez, patrzcie na etykiety – podkreśla specjalistka od zdrowego żywienia. – A najlepiej zróbcie majonez samodzielnie

– Wielkanoc jest trudna dla naszego układu trawiennego. Dostarczamy organizmowi dużo białka, tłuszczu i cukrów, więc polecam też odchudzanie majonezu przez mieszanie go z jogurtem – podpowiada Katarzyna Bosacka.

Jest Wielkanoc, jest spór

Na wielkanocnym stole majonez zajmuje tak samo ważne miejsce jak jaja, żur, kiełbasy czy mazurki. Z wyjątkiem deserów – większości, bo jest przecież babka majonezowa. Można go dodać praktycznie do każdej potrawy, a przede wszystkim do sałatki warzywnej, bez której trudno wyobrazić sobie polskie spotkanie przy stole. Jest także produktem dekoracyjnym. I od kilku lat bohaterem rankingów – na najchętniej kupowany, na najlepszy skład i smak.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułNa Marywilskiej wrócił wiadukt nad nieczynną bocznicą PKP. Ile potrwa ruch wahadłowy?
Następny artykułNew post-pandemic dining restrictions in some cities charge customers hundreds of dollars just to get seated at a table