4 porcje
Czas: 45 minut
Poziom trudności: 1
Poziom ostrości: 1
Składniki:
200 g Panierki panko House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
50 ml Mleczka koksowego 16-18 % Kara
15 g Pasty miso House of Asia
600 g filetu z dorsza
2 jajka
100 g maki pszennej
200 g liści szpinaku
10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
500 ml oleju
Pieprz czarny do smaku
Szczypta cukru
- Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.
- Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.
- Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.
Oryginalne źródło: ZOBACZ