A A+ A++

Wbrew pozorom gotowanie na parze nie ogranicza się jedynie do przyrządzania warzyw. W rzeczywistości ta technika daje nieograniczone pole do eksperymentów w kuchni, gdyż z użyciem pary możemy przygotować niemal wszystko. To doskonały sposób na przyrządzanie różnego rodzaju mięs, np. drobiu, ryb, makaronu, risotto, a także słodkich i wytrawnych wypieków. Warto dodać, ze w piekarniku parowym Amica można przygotować szybko i prosto dania z suchego makaronu czy ryżu. Wystarczy, ze wrzucisz wszystkie składniki do jednego naczynia – nawet suchy ryż czy makaron – włączasz odpowiedni program parowy i za chwilę cieszysz się gotowym, rewelacyjnie smakującym daniem. Doskonałe dania robią się w nim same, bez Twojego udziału i nieskończonej ilości brudnych naczyń. Dzięki parze wykorzystujemy zdrowy sposób obróbki termicznej, dzięki któremu potrawa zachowuje wszystkie wartości odżywcze, a do tego danie jest soczyste, apetycznie chrupiące i miękkie w środku. Metodą sous vide przygotujemy wyborne mięso, slow cooking sprawdzi się przy gotowaniu warzyw, owoców i przyrządzaniu pysznych wypieków, a pasteryzacja z użyciem pary to świetny sposób na domowe przetwory.

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułKurs pedagogiczny online – wygodny sposób na podniesienie kwalifikacji. Co warto o nim wiedzieć?
Następny artykułPrezydent Duda zaprosił dyplomatów na kulig w Tatrach