Co będzie modne zarówno, jeśli chodzi o podawanie dań, jak i łączenie produktów w 2023 roku? O prognozach kulinarnych trendów będziemy rozmawiać w naszej niedzielnej audycji „Między nożem a widelcem”.
Tego jest sporo i niektóre się powtarzają, niektóre trendy są całkiem nowe. Na początek różowe jedzenie. Będzie tego coraz więcej. Różowy kolor zawładnął Tik Tokiem. Młodzież bardzo szaleje na punkcie różowego jedzenia. To bardzo dobrze, bo jeżeli warzywa mają różowe zabarwienie, to zawierają antocyjany, które działają przeciwutleniająco i są dla nas bardzo dobre. Warzywa to my znamy np. kapustę czerwoną, fioletowe ziemniaki. „Wejdzie” takie jedzenie jak różowe naleśniki, różowe jajka, różowe pierogi, różowe burgery. Różowe desery już istnieją bo czekolada różowa też już istnieje.
– mówił Przemysław Banaś, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół nr 1 w Wieluniu.
Początek audycji w niedzielę po 13:00.
Zgłoś naruszenie/Błąd
Oryginalne źródło ZOBACZ
Dodaj kanał RSS
Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS