A A+ A++

Zapisz jako PDF

Tekst i zdjęcie:

Smaczny indyk w warzywach, szybko i zdrowo.

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone

Składniki:
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • pieczarka, 250 g
  • masło klarowane, 3 łyżecz.
  • krojone pomidory w puszce, 250 g
  • czosnek, 4 szt.
  • seler, 1 szt.
  • cukinia, 2 szt.
  • pietruszka, 1 szt.
  • marchew, 3 szt.
  • pierś z indyka, 750 g
  •  
Sposób przygotowania

Zapraszam na mój kanał.Trzemy na grubych oczkach:marchewselerpietruszkę.Cukinia:przeciąć wzdłuż na pół i następnie na cienkie plasterki.Pieczarki:obrywamy nóżki, myjemy i kroimy w zależności od ich wielkości i upodobań.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżeczki masła klarowanego i wrzucamy potarte warzywa i dusimy al dente.Na drugiej patelni, dajemy łyżeczkę masła klarowanego i wrzucamy pieczarki i dusimy.Teraz jest czas na przygotowanie indyka, obieramy i wycinamy błonki i to co nam przeszkadza. Kroimy na kawałki(film). Dajemy pieprz i sól. Zostawimy do czasu gdy warzywa będą gotowe z pieczarkami.Gdy warzywa są gotowe dodajemy pieczarki i dusimy wszystko jeszcze chwilę. Do naczynia żaroodpornego przekładamy warstwowo na zmianę, warzywa i indyka. Naczynie zakryte wkładamy do piekarnika. Turbo obieg, 180/ około 45 minut/ środkowa półka. Podajemy z ryżem, ziemniakami, pieczywem/ kaszą. Smacznego  

Oryginalne źródło: ZOBACZ
0
Udostępnij na fb
Udostępnij na twitter
Udostępnij na WhatsApp

Oryginalne źródło ZOBACZ

Subskrybuj
Powiadom o

Dodaj kanał RSS

Musisz być zalogowanym aby zaproponować nowy kanal RSS

Dodaj kanał RSS
0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Wyświetl wszystkie komentarze
Poprzedni artykułJak CEO powinien pracować nad personel brandingiem? Oto kilka sposobów.
Następny artykułРакетний удар 26 січня: Зеленський розповів, де найскладніше зі світлом